Innovatief linkbuilding netwerk

 

 

Verbeter Google posities met linkbuilding

Een vaak onderbelicht internet marketing aspect dat anno 2020 een steeds belangrijkere rol gaat spelen, als het gaat om verbetering van Google posities, is linkbuilding. Nog steeds is Google de zoekmachine waar meer dan 90% van alle zoekopdrachten in Nederland starten. Inmiddels merken we dat er meer websites komen die de kunst van SEO beheersen, maar desondanks geen hoge Google ranking krijgen.

De oplossing zit dan vaak in het verbeteren van de autoriteit van het domein in het algemeen en van de webpagina’s in het bijzonder  (DA en PA). Domain authority wordt bepaald door het backlink profiel. Oftewel het aantal links die naar jouw domein verwijzen vanaf experne websites. maar zeker ook de interne links van je eigen website.  

 

Domain authority is what matters!

Naast SEO (zoekmachnie optimalisatie) is het van belang om er voor te zorgen dat uw website een hogere autoriteit krijgt. Maar wat is hoog? en wie bepaalt dat dan? het antwoord op deze vragen vindt u in deze blog over PA & DA

Vooropgesteld mogen we aannemen dat linkbuilding een positief effect heeft op de autoriteit van uw website. Hier is veel onderzoek naar gedaan en telkens met dezelfde resultaten. Tenminste als linkbuilding juist is uitgevoerd. Linkbuilding kan ook negatief uitpakken als dit niet volgens de spelregels van Google gebeurt. En dat is in principe ook een goede zaak. Immers wil Google dat het beste resultaat bovenaan staat en dwingt ons dan ook om ons echt inspannen om dat voor elkaar te krijgen.

Hoe ziet uw backlink profiel er nu uit?

Wilt u weten hoe uw backlink profiel er momenteel uit ziet, en wat de autoriteit van uw domein is (DA en PA). Vraag dan vrijblijvend een analyse van uw backlink profiel aan. Iedere aanvraag behandelen we persoonlijk. Meestal ontvangt u binnen enkele uren een reactie van ons met de analyse en een advies voor uw situatie.

“Linkbuilding bracht ons van positie 8 naar een top 3 positie. Dat lijkt een klein verschil maar levert veel meer bezoekers op”

Frans Poppeliers

PianoMetropool

“In onze regio hebben we de concurrentiestrijd gewonnen door linkbuilding met de TRC aanpak van Doors”

Stefan Rijnders

Sports-Up

“Dankzij linkbuilding met Doors Internet marketing steeg onze domein autoriteit in 2 maanden naar bijna 30”

Serge van Empel

Van den Reek

“we hebben meer dan 10 locaties en staan overal op nr. 1 in Google. Linkbuilding door Doors heeft daar zeker aan bijgedragen”

Malou Bongers

Wav-e Studios

Linkbuilding hoeft niet duur te zijn

In de praktjk komt linkbuilding meestal neer op een arbeidsintensief proces. Zonder zelf actie te ondernemen zal het aantal backlinks naar uw website maar erg langzaam (of helemaal niet) op gang komen. Google spreekt welliswaar over een “natuurlijk” linkbuildingprofiel, maar van nature gebeurt er vrijwel niets.

Dus zullen we zelf aan de slag moeten. Iedere backlink kost tijd en dus geld. Uitbesteden kan en soms voor erg aantrekkelijke prijzen. Echter is de kwaliteit van de links dan erg slecht en komen deze van buitenlandse websites. Google hecht de meeste waarde aan backlinks van Nederlandse websites met voldoende bezoekers. Het laaghangend fruit vinden we door websites aan te melden bij de talloze (Nederlandse) portal sites en startpagina’s. Zinloos, zullen veel “experts” zeggen, maar daar zijn wij het niet helemaal (of zelfs helemaal niet) mee eens.

Keer op keer zien we namelijk dat de best gerankte websites gebruik maken van deze manier van linkbuilding. Hierbij is het wel van belang er rekening mee te houden dat directe linkexchange door Google niet gewaardeerd wordt. Het kan zelfs leiden tot penalties en (extreme) daling van uw posities. 

 

Trust Flow en Citation Flow bepalen de linkkwaliteit

De waarde van een backlink wordt (door MOZ) uitgedrukt in Trust Flow (TF = een maat voor de betrouwbaarheid van de link) en Citation Flow (CF = een maat voor het aantal links). TF is belangrijker dan CF en ideaal is als deze een vergelijkbare waarde hebben.

Als linkbuilding specialisten weten wij hoe je op de jusite manier gebruik maakt van deze linkbuilding opties. Omdat het toch mensenwerk blijft zetten we studenten in om de kosten laag te houden.

Doors is The Result Company

Na twee jaren van intensief onderzoek introduceerde wij in maart 2020 een innovatieve linkbuilding aanpak, die ook echt resultaat oplevert. Vandaar de naam The Result Company (afgekort TRC).

TRC zorgt voor een natuurlijk backlink profiel met voldoende follow links, sponsored links en no follow links. De links komen tot stand door intelligente linkbuilding tussen de leden onderling. Alle leden hebben op hun eigen webiste een unieke ledenpagina met meerdere backlinks om elkaar op deze manier aan een hogere autoriteit (en daarmee Google posities) te helpen. Meer informatie over TRC vindt u op onze TRC website.

Ons advies is om TRC in te zetten voor een stevig linkbuilding fundament en dat vervolgens aan te vullen met backlinks die handmatig wordn verkregen. Daarnaast is een goede interne linkbuilding structuur ook van belang. Wil je advies over linkbuilding, neem dan contact met ons op.