Internet marketing steeds belangrijker

Onderscheidend vermogen en toegevoegde waarde zijn essentiële voorwaarden voor een succesvolle onderneming. Maar als u uw doelgroep niet kunt bereiken en zij kan u niet vinden, dan laat u veel kansen liggen. Een goede internet marketing strategie is daarom minstens zo belangrijk.

In dit artikel willen we u wijzen op onze visie hoe internet marketing op een juiste manier ingezet zou kunnen worden. Er zijn vele goede oplossingen en onze aanpak is er een van. Aan u de taak om in te schatten of onze werkwijze en visie aansluit bij uw behoefte.

Internet marketing bureau uit de regio Eindhoven-Weert?

Aan internet marketeers geen gebrek en ook in ons werkgebied tussen Eindhoven en Weert hebben we veel collega’s in de markt. Het voordeel van een lokaal internet marketing bureau is simpelweg de fysieke afstand. Internet marketing is weliswaar digitaal, toch geven wij er de voorkeur aan om af en toe persoonlijk bij elkaar aan tafel te kunnen aanschuiven. En dat is in je eigen regio toch net iets gemakkelijker dan ver daarbuiten.

Hoe kies je het juiste internet marketing bureau?

Eigenlijk is er op deze vraag geen algemeen antwoord te geven. De keuze voor het juiste bureau hangt af van vele factoren. Wel kunnen we aangeven wat naar onze mening belangrijke criteria waren voor de keuzes die wij gemaakt hebben;

  • Een klein internet marketing bureau met korte lijnen
  • Een klein internet marketing bureau waarbij iedere klant van belang is
  • Alle internet marketing diensten onder één dak aanbieden
  • Google certificering
  • Flexibele werktijden (geen 9-5 mentaliteit)
  • Exclusiviteit voor uw branche en regio

Doors internet marketing kiest dus voor een kleinschalige opzet en biedt alle internet marketing diensten aan. Van websitebouw tot en met e-mail marketing. Naar onze mening vergt dat wel de nodige ervaring van de marketeer die voor u aan de slag gaat. In plaats van telkens te investeren in (opleiden van) nieuwe medewerkers werken we bij voorkeur met onze vaste staf. Onze ambitie is het niet om uit te groeien tot een grote organisatie, maar juist om de kennis er ervaring van een kleine groep verder uit te breiden. Medewerkers die allemaal een aandeel en belang hebben in de organisatie.

Wat zijn de speerpunten voor 2017?

Voor 2017 en 2018 leggen wij de nadruk op een aantal zaken. Als het gaat om websitebouw dan werken wij volgens het principe Mobile first. Steeds meer traffic komt via de mobiele telefoon en daarom is het van belang om de website zorgvuldig af te stemmen op dit medium. Daarnaast kiezen wij voor het HTTPS protocol. Meer hierover leest u in onze blog.

Omdat we allemaal zo hoog mogelijk in de Google zoekmachine willen staan is SEO een belangrijk thema waar wij veel research naar blijven doen. De meeste internet marketing bureaus werken volgens dezelfde manier. Passen titels en kopregels (H1) aan en zorgen dat plaatjes verklarende namen en alt teksten krijgen. Belangrijk daarbij is om de focus te leggen op de juiste zoekwoorden. En met name long tail. Minstens zo belangrijk is het voortdurend in de gaten houden van de actuele posities. Je zou zeggen dat je dat zelf kunt doen, maar het resultaat op je eigen computer is niet objectief genoeg. Google houdt namelijk rekening met browse historie en locatie.

Doors internet marketing kiest voor een geavanceerd softwarepakket dat iedereen kan aanschaffen. Echter wegen de voordelen voor individuele bedrijven niet op tegen de relatief hoge kosten voor betrouwbare software. En neemt u van mij aan: alles wat gratis of goedkoop is, is waardeloos en onbetrouwbaar. Onze klanten kunnen inloggen op onze software en ontvangen periodiek een rapportage. Zo blijft u altijd op de hoogte.

een onderscheidend punt op het gebied van SEO is naar onze mening content freshness. ook hier kunt u uitvoerig over verder lezen in een ander blogartikel. Content freshness betekent meestal dat content op uw website periodiek aangepast moet worden. iets wat erg arbeidsintensief is. En laten we eerlijk wezen. Hoe vaak past u de tekst op uw website aan? Soms staat er jarenlang dezelfde tekst.

Google vindt websites met wisselende content beter dan met statische content. Doors Internet marketing ontwikkelde daarom voor WordPress een plugin waarmee content freshness automatisch ingebouwd kan worden. Door bij het schrijven van de web teksten meerdere varianten aan te brengen in de tekst kan er perioddiek een nieuwe variant gegenereerd worden. Dit proces hebben we inmiddels een aantal maanden getest en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Het kost u in het begin wel meer tijd om de teksten te (laten) schrijven, maar vervolgens heeft u iedere week of iedere maand (naargelang u dat instelt) weer verse content op uw webpagina’s.

Mochten er zaken zijn waar u een vraag over heeft, dan kunt u die altijd even kenbaar maken. Wilt u weten wat we voor u op gebied van internet marketing kunnen betekenen dan kunt u ons contactformulier invullen.