Wat kost online marketing in 2019?

Uitbesteden van SEO, SEA en websitebouw bij een internet marketing bureau
is voordeliger dan werken met meerdere bureaus.

Online marketing kosten in 2020

De kosten voor online marketing diensten in Nederland lopen ver uiteen. U kunt veel besparen door te kiezen voor een ervaren all round internet marketeer zoals Doors Internet marketing. Over het algemeen zijn de kosten afhankelijk van de diensten die u bij een internet marketing bureau afneemt. Zo kunt u een opdracht verstrekken voor verbetering van uw organische vindbaarheid via de Google zoekmachine (SEO) of voor het adverteren op internet via Google AdWords (SEA). Maar u kunt ook een opdracht verstrekken voor het bouwen van een compleet nieuwe website. Iedere opdracht zal andere kosten met zich meebrengen.

De meest aanbieders bieden internet marketing diensten aan als losse producten. U betaalt dat apart voor SEO, SEA en websitebouw.

 

Besparingstip: Kies voor één marketingbureau om kosten te besparen

In de praktijk is het goedkoper om één aanspreekpunt te hebben voor alle online marketing onderdelen. In plaats van verschillende bedrijven aan het werk te zetten, bespreekt u met één marketingbureau wat u wilt bereiken. Een ervaren internet marketing specialist, die alle disciplines beheerst zal u op een transparante manier adviseren wat er nodig is.

Schakelt u verschillende specialisten in, dan is de kans groot dat iedere internet marketeer de eigen specialisatie prioriteit zal geven. Er wordt dan niet altijd gekeken naar uw belang, maar ook naar het eigen belang. Doors interet marketing biedt alle internet marketing diensten integraal aan. Zo hoeven onze klanten vooraf geen keuze te maken waar de meeste aandacht naar toe zou moeten gaan.

Door onze ruime ervaring zijn we erg veelzijdig als het gaat om het uitvoeren van onze online marketing taken. Het is gebruikelijk dat we aan het begin van een samenwerking meer uren investeren dan in een latere fase. Toch betaalt u in principe altijd hetzelfde vaste bedrag per maand, voor de hele samenwerkingsperiode. U weet dus van te voren precies waar u aan toe bent, uw kosten zijn gelijkmatig verspreid. En u heeft geen hoge investering bij aanvang van de samenwerking.

Tijdens een vrijblijvend inventarisatiegesprek bepalen we samen met u wat uw online marketing doelstellingen zijn en welke activiteiten daarvoor nodig zijn. Vervolgens krijgt u een heldere en duidelijke prijsopgave van ons. Externe kosten zoals Google Adwords kliks rekent u direct af met Google. Op deze manier blijven ook deze variabele kosten voor u inzichtelijk en transparant.

 

Altijd vaste prijsafspraken voor internet marketing

Met de meeste klanten maken we een vaste prijsafspraak per maand. Om u een indruk te geven van onze internet marketingtarieven gaan we uit van een gemiddelde opdracht voor het verbeteren van de organische vindbaarheid van uw website of voor het opzetten van een adwords campagne.  De kosten hiervoor starten vanaf € 100,00 per maand (voor eenvoudige SEO en SEA werkzaamheden). Is het nodig om een een nieuwe website te bouwen inclusief SEO, SEA plus herschrijven van webteksten, dan starten onze prijzen vanaf € 300 per maand.

Op verzoek werken we op basis van uurtarief, dat gemiddeld ligt op € 85,00. Programmeeruren kosten meer en redigeren van tekst weer minder. Maar ook als we op uurbasis werken, dan geven we vooraf een vaste prijs af waar we de klus voor uitvoeren. We werken niet met urenspecificatie, maar voeren uit wat er nodig is. Wilt u een prijsopgave voor een internet marketing project neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0495-450206 (of 06-22094429).

Als internet marketing specialist weten we dat bereikbaarheid belangrijk is. Daarom zijn we bijna altijd bereikbaar voor onze klanten. Op vragen per e-mail reageren we vrijwel altijd direct (in ieder geval dezelfde dag nog). Maar ook buiten kantooruren en in de weekenden kunt u een beroep op ons doen. We leven immers in een 24-uurs economie.

Een vrijblijvend adviesgesprek over de online internet marketing mogelijkheden voor uw onderneming geeft al snel inzicht en antwoord op al uw vragen.

Vrijblijvend internet marketing advies?

Waar we u het beste mee van dienst kunnen zijn kunnen we concreet aangeven als we weten wat uw behoefte is, en na het uitvoeren van een online internet marketing haalbaarheidsanalyse. Op deze manier kunnen we u een reëel beeld geven van de mogelijkheden en haalbaarheid ervan. U krijgt van ons altijd een eerlijk antwoord, aangezien wij (net als u) op zoek zijn naar duurzame samenwerkingen.

Besparen op SEO en SEA diensten?

SEO diensten betalen per zoekwoord?

Sommige aanbieders berekenen de kosten voor hun SEO dienstverlening (organische vindbaarheid) op basis van het aantal zoekwoorden waarop u hoog wilt scoren in Google.

Bij deze vorm van SEO dienstverlening is het van belang dat u zelf zoekwoorden selecteert waarop ook zoekverkeer is. Iedere SEO dienstverlener kan u aangeven wat uw huidige positie in Google is en wat het maandelijks (ingeschatte) zoekverkeer op dat zoekwoord is. Vraga dus vooraf een overzocht en kies de juiste zoekwoorden.

Over het algemeen is deze vorm van SEO dienstverlening uiteindelijk duurder dan wanneer u kiest voor een vast bedrag per maand. Er is vaak onvoldoende inzicht in relevant zoekverkeer of in conversie data om op de juiste zoekwoorden in te zetten. Naar verloop van tijd en door te kijken naar de juiste KPI’s kan een efficient zoekwoorden beleid opgesteld worden.

Voorkom in ieder geval dat er ingezet wordt op zoekwoorden waar uw doelgroep niet op zoekt of op zoekwoorden die niet tot conversie leiden.

Wilt u vrijblijvend advies of eens een second opinion, neem dan vrijblijvend contact op.

SEO diensten eenmalig afnemen?

Regelmatig krijgen we de vraag of we de SEO instellingen goed kunnen zetten voor eenmalige vaste prijs. met als doel: een betere vindbaarheid in Google.

Als dat goed gebeurt dan zal dat zeker resultaat opleveren. Echter is het Google algorithme voortdurende in ontwikkeling en worden telkens andere aspecten meer of minder relevant. Daarnaast is een hoge positie in Google niet alleen afhankelijk van de instellingen op uw website.

Alleen een structurele aanpak levert structureel resultaat op. Google zal het voortdurend aanpassen van uw website beter op waarde schatten dat wanneer alles in een keer wordt aangepast. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een samenwerking voor een langere periode. Uiteindelijk heeft u dan meer wara voor uw geld en bent u ook gene hoge investering ineens kwijt, zonder te weten wat het zal opleveren.

Wilt u een deskundig SEO advies neem dan vrijblijvend contact op

Wat is een slimme Adword strategie?

Bij het inzetten van Adwords betaalt u per klik. Het is dan ook belangrijk om zeker te weten dat deze klik ook conversie potentie heeft. U zit er niet op te wachten dat uw budget wordt weggeklikt zonder daar omzet of conversie uit te krijgen.

Zorg dat uw Adwords account gekoppeld wordt met uw Google Analytics account. daar stelt u conversiedoelen in en ook worden uw webshop omzetten daar bijgehouden. Als u niet kunt meten of zoekwoorden leiden tot conversie, dan is het ook lastig om een Adwords campagne efficient in te regelen.

In Adwords kunt u kiezen voor de meest ideale biedstrategie per campagne. U kunt biedingen handmatig instellen of er voor kiezen dat Google uw bieding automatisch aanpast als er meer kans is op conversie.

Google Adwords is een bijzonder dynamische marketing tool en maar weinig bureaus kennen meer dan de helft van alle mogelijkheden. Als Google partner krijgen we persoonlijke ondersteuning van Google managers om ons te helpen zo veel mogelijk rendement uit uw Adwords kliks te halen.

Wilt u een deskundig SEA advies of een keer een second opinion, neem dan vrijblijvend contact op

Wat zou de websitebouwer aan SEO moeten doen?

Bij het bouwen van een nieuwe website kan er al veel SEO werk in de basis uitgevoerd worden. In de praktijk zien we helaas maar al te vaak dat websitebouwers hier onvoldoende aandacht aan besteden. Dat betekent dat u daar later weer extra kosten voor moet maken.

Door op een slimme manier de website juist in te delen is de basis gelegd voor een strategische SEO aanpak. Ieder onderwerp krijgt een eigen url en kan optimaal ingericht worden om op relevante zoekwoorden hoog te scoren in Google. Door (te) veel onderwerpen op een pagina te combineren wordt de pagina al snel te “globaal” of te algemeen en is een hoge Google positie maar op enkele algemene termen te verwachten.

iedere pagina heeft 1 kopregel en meerdere subkopregels. De content is ingedeeld in logische alinea’s. Regelmatig zien we websites met erg weinig tekst. Hierdoor is het uitvoeren van SEO beperkt. Ook zien we pagina’s met irritante SEO gerichte tekst, die niet zal aanzetten tot conversie. Zoekwoorden en plaatsnamen worden herhaaldelijk genoemd en iedere lezer snapt dat deze tekst voor Google geschreven is en niet voor de bezoekers.

Specifiek ingerichte landingspagina’s zijn ook ideaal om voor uw keywords in Adwords hoge kwaliteitscores te halen. Hierdoor betaalt u lagere kosten per klik voor dezelfde positie van uw advertenties.

Opnemen van afbeeldingen, die op de juiste manier werden gecomprimeerd en die voorzien worden van relevante benamingen en meta data dragen wezenlijk ook bij aan de SEO aspecten. Dit is door een websitebouwer snel en eenvoudig uit te voeren bij het plaatsen van de afbeeldingen.

Bovenstaande aspecten nemen wij bij het bouwen van websites meteen mee. Dat scheelt later flink in de kosten die voor SEO gemaakt worden. We kunnen dan na de oplevering meteen finetunen in plaats van de basis instellen. Door websitebouw te combineren met SEO en SEA kunt u veel kosten besparen.

Wilt u een deskundig advies over hoe SEO vriendelijk uw website is gebouwd of een keer een second opinion, neem dan vrijblijvend contact op

Bent u net als Sjors op zoek naar meer bezoekers en meer klanten?

Doors werkt voor een vaste prijs per maand

Het is vooraf moeilijk om in te schatten welke internet marketing diensten er specifiek nodig zijn om bijvoorbeeld meer bezoekers op uw site te krijgen, die ook converteren naar nieuwe klanten. Daarom kiezen wij er voor om al onze diensten in één pakket tegen een vaste prijs per maand aan te bieden.

Zo bouwen we voor u bijvoorbeeld een nieuwe website of optimaliseren we uw huidige website, zorgen we voor een betere vindbaarheid, voor pakkende advertenties en zorgen we er voor dat de conversie optimaal is. Op al uw vragen geven we antwoord, zodat u zelf ook meer inzicht krijgt in internet marketing. En dat alles voor een vaste prijs per maand, die we vooraf vastleggen. U weet bij ons precies wat online marketing u per maand gaat kosten. U krijgt een all round marketing partner voor een vaste prijs per maand.

Onze online marketing prijzen zijn lager dan gemiddeld in Nederland

SEO Kosten volgens MOZ

SEO kosten onderzocht door MOZ

MOZ onderzocht (wereldwijd) de kosten voor SEO dienstverlening. Hieronder enkele opmerkelijke conclusies:

  • Uurtarieven: € 76 – € 200
  • Vaste projecten: € 1.000 – € 7.500
  • Maand tarieven: € 250 – € 500

Grafiek geeft de variatie in maandelijkse kosten weer voor Nederland.

U krijgt waar u voor betaalt

Prijzen voor online marketing variëren enorm en over het algemeen kunt u er van uit gaan dat u krijgt waar u voor betaalt. Is een aanbod te mooi om waar te zijn? dan is dat vaak ook zo. Als u een eerlijke prijs betaalt dan kunt u ook een eerlijke dienstverlening verwachten. Online marketing is volgens onze begrippen een vakgebied dat voortdurend veel persoonlijke aandacht vraagt. Kiest u voor een eenmalige aanpak of voor een geautomatiseerde aanpak, dan kan het zijn dat u kansen laat liggen en dus minder relevante bezoekers op uw website krijgt dan potentiëel mogelijk is.

Doors Internet Marketing is een betaalbaar internet marketing bureau met gunstige tarieven. Niet het goedkoopste, maar zeker ook niet het duurste bureau in de regio. Wilt u weten tegen welk tarief we voor u aan de slag kunnen? Vul dan het contactformulier in.

Internet marketing diensten die wij voor onze klanten uitvoeren:

  • Websitebouw of conversie optimalisatie 90% 90%
  • Google vindbaarheid advies en realisatie (SEO) 100% 100%
  • Google AdWords campagnes bouwen en beheren (SEA) 70% 70%
  • E-mail marketing diensten 10% 10%

Onze prestatie-index als SEA Google Partner in 2019